Το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων δραστηριοποιείται ερευνητικά σε διάφορους τομείς της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων όπως:
• Μελέτη φυσικοχημικών χαρακτηριστικών όξινων γαλακτοκομικών προϊόντων
• Μελέτη της δράσης φυσικών αντιοξειδωτικών στο ελαιόλαδο
• Φυσικοχημεία γαλακτωμάτων πρωτεϊνών
• Προβιωτικά βακτήρια
• Θερμή εξώθηση βιοδιασπώμενων υλικών συσκευασίας
• Φυσικοχημεία του αμύλου
• Εφαρμογή εξελιγμένων ρεολογικών τεχνικών στη μελέτη της δομής διαφόρων τροφίμων
• Μελέτη ρεολογικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών ανακατεργασμένων τυριών και διαφόρων αλοιφών
• Εφαρμογή προωθημένων στατιστικών τεχνικών στην οργανοληπτική εξέταση των τροφίμων
• Μελέτη φυσικοχημικών και βιοχημικών χαρακτηριστικών προϊόντων αλιευμάτων
• Εφαρμογή υπολογιστικών μεθόδων στη Μηχανική Τροφίμων