Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων καταλαμβάνουν έκταση περίπου 3.500 τετρ. μέτρων και αποτελούνται από:
- Ένα αμφιθέατρο χωρητικότητας 104 ατόμων
- Έξι αίθουσες διδασκαλίας χωρητικότητας 50 ατόμων η καθεμία
- Ένα σπουδαστήριο εφοδιασμένο με Η/Υ και παροχή υπηρεσιών Internet χωρητικότητας 28 ατόμων
- Δύο εργαστήρια Η/Υ και πολυμέσων το ένα χωρητικότητας 14 ατόμων και το άλλο 50 ατόμων
- Εργαστήρια άσκησης των φοιτητών στα αντικείμενα:
- Χημεία και Ανάλυση Τροφίμων
- Μικροβιολογία Τροφίμων
- Οργανοληπτικός Έλεγχος Τροφίμων
- Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Γάλακτος & Γαλακτοκομικών Προϊόντων
- Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Κρέατος & Κρεατοσκευασμάτων
- Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Ελαιόλαδου και λιπαρών υλών
- Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Αλιευμάτων
- Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Προϊόντων Σιτηρών
- Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Φρούτων & Λαχανικών
- Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
- Βιομηχανικό Εργαστήριο Μηχανικής & Επεξεργασίας Τροφίμων εμβαδού περ. 1000 τετρ. μέτρων
- Ερευνητικό Εργαστήριο Μελέτης Φυσικών και Χημικών Παραμέτρων Τροφίμων, εμβαδού περίπου 250 τετ. μέτρων
- Γραφεία καθηγητών
- Γραφεία Γραμματείας του Τμήματος