Σκοποί του Προγράμματος Σπουδών
Το πρόγραμμα είναι δομημένο με τρόπο που να επιτρέπει στον πτυχιούχο να:
- γνωρίσει και κατανοήσει τις επιστημονικές αρχές που σχετίζονται με τα τρόφιμα.
- επεκτείνει τη παρεχόμενη γνώση στην εφαρμογή της για τη παραγωγή και έλεγχο τροφίμων άρτιων τόσο από άποψη υγιεινής όσο και από άποψη ποιότητας.
Διάρκεια σπουδών
Οι σπουδές διαρκούν οκτώ (8) εξάμηνα και περιλαμβάνουν θεωρητικά, φροντιστηριακά (ασκήσεις πράξης) και εργαστηριακά (γενικά & τεχνολογικά) μαθήματα. Οι σπουδές ολοκληρώνονται με την εκπόνηση πτυχιακής εργασίας και την πρακτική άσκηση (6 μηνών) σε παραγωγικές βιομηχανικές μονάδες, εργαστήρια ελέγχου τροφίμων, ερευνητικά Ινστιτούτα ή δημόσιες υπηρεσίες που ασχολούνται με τα τρόφιμα κλπ. Επίσης, εκπόνηση της πτυχιακής διατριβής όπως και η πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης μπορεί να γίνει σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών διακρίνονται σε Γενικής Υποδομής(ΜΓΥ), Ειδικής Υποδομής(ΜΕΥ), Ειδικότητας(ΜΕ) και Οικονομίας-Διοίκησης-Νομοθεσίας-Ανθρωπιστικών Σπουδών(ΔΟΝΑ)
Για να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων κάντε κλικ εδώ
Για να κατεβάσετε το περίγραμμα μαθημάτων του προγράμματος σπουδών κάντε κλικ εδώ