ΑΤΕΙΘ

Ακαδημαϊκά

Erasmus

ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΧΟΛΗ ΤΕΤΡΟ-Δ
ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS
Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη- Χρυσάνθη Λιόλιου

 

Κριτήρια επιλογής των φοιτητών για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Erasmus (Πρακτική Άσκηση , Πτυχιακή Εργασία)

1. Κάθε φοιτητής μπορεί να εκπονήσει πτυχιακή εργασία μέσω του προγράμματος Erasmus μετά το πέρας του ΣΤ' εξαμήνου και εφόσον έχει παρακολουθήσει με επιτυχία 31 επί συνόλου 39 μαθημάτων με εξαίρεση τα προαιρετικά μαθήματα Εφαρμογές Πληροφορικής στην Τεχνολογία Τροφίμων και Σύνταξη Τεχνικών Εκθέσεων.

2. Κάθε φοιτητής μπορεί να κάνει την πρακτική άσκηση μέσω του προγράμματος Erasmus μετά το τέλος του Ζ’ εξαμήνου με την προϋπόθεση ότι έχει παρακολουθήσει επιτυχώς 26 μαθήματα συμπεριλαμβανομένων τα υποχρεωτικά όλων των μαθημάτων ειδικότητας (Τεχνολογίες - Ποιοτικοί Έλεγχοι, Συσκευασία Τροφίμων και Προστασία Περιβάλλοντος και Αξιοποίηση Υποπροϊόντων).

3. Απαιτείται η καλή γνώση της ξένης γλώσσας που αποδεικνύεται με πιστοποιητικό γλωσσομάθειας επίπεδο Advanced. Επίσης ο φοιτητής θα πρέπει να έχει παρακολουθήσει επιτυχώς και το μάθημα Τεχνικά Αγγλικά.

4. Θα ληφθεί υπόψη η συνολική ακαδημαϊκή επίδοση του φοιτητή.

5. Ο ενδιαφερόμενος φοιτητής θα πρέπει να αιτιολογήσει γραπτώς τους όρους ή τα κίνητρα συμμετοχής του στο πρόγραμμα Erasmus.

Κριτήρια επιλογής των φοιτητών για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Erasmus για παρακολούθηση μαθημάτων σε συνεργαζόμενα ιδρύματα του εξωτερικού

Θα ληφθούν υπόψη

1. Η συνολική ακαδημαϊκή επίδοση του φοιτητή (μέσος όρος βαθμολογίας).

2. Η ειδικότερη ακαδημαϊκή επίδοση σε μαθήματα με αντικείμενο σχετικό προς το αντικείμενο σπουδών στο ίδρυμα υποδοχής.

3. Η καλή γνώση της ξένης γλώσσας στην οποία θα γίνουν τα μαθήματα στο Ίδρυμα υποδοχής(πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, η επίδοση στα μαθήματα ξένης γλώσσας του τμήματος).

4. Θα προηγηθούν οι φοιτητές που φοιτούν σε μεγαλύτερο εξάμηνο σπουδών.

5. Η γραπτή αιτιολόγηση του φοιτητή εξηγώντας τους λόγους ή κίνητρα συμμετοχής του στο πρόγραμμα.

6. Η συνέντευξη με τον αρμόδιο υπεύθυνο.

Αίτηση για το πρόγραμμα Erasmus

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
«ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»

 


Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΑΤΕΙΘ προσκαλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν υποψηφιότητα για εισαγωγή, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας (Υπουργική Απόφαση 90352/Ε5(ΦΕΚ 1906/7-9- 2009) Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.), με τίτλο «Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας και Οργάνωσης Παραγωγής στη Βιομηχανία Τροφίμων», το οποίο οδηγεί σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.)
(Master of Science in Quality Management and Production Organization Systems for the Food Industry).

Το συγκεκριμένο Π.Μ.Σ. λειτουργεί, με επιτυχία, για τρίτη συνεχή ακαδημαϊκή χρονιά και είναι το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα.

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Τεχνολογίας Τροφίμων, Χημείας, Γεωπονίας (κατεύθυνσης Τεχνολογίας Τροφίμων), Χημικής Μηχανικής, Κτηνιατρικής, καθώς και άλλων σχετικών με τα τρόφιμα επιστημονικών κλάδων Πανεπιστημίων/ΤΕΙ της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, όπως επίσης και τελειόφοιτοι των
Τμημάτων αυτών που κατά την εγγραφή τους θα προσκομίσουν το σχετικό πτυχίο ή βεβαίωση ολοκλήρωσης των σπουδών.


Στο Π.Μ.Σ. η χρονική διάρκεια σπουδών είναι τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα και υπάρχουν δίδακτρα ύψους 800 ευρώ/εξάμηνο.
Τα δύο πρώτα εξάμηνα περιλαμβάνουν διδασκαλία θεωρητικών και εργαστηριακών
μαθημάτων που είναι :

Α Εξάμηνο
Προχωρημένη Στατιστική Επιστήμης Τροφίμων
Ορθή Εργαστηριακή Πρακτική (GLP)
Σχεδιασμός & Οργάνωση Συστημάτων Παραγωγής
Προχωρημένες Μέθοδοι Εξέτασης των Τροφίμων
Εργαστηριακές Ασκήσεις Ενόργανης Ανάλυσης Τροφίμων

Β Εξάμηνο
Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας [ISO 9001, ISO 22000 (GMP/GHP/ HACCP)]
Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ISO 14001)
Νομοθεσία Τροφίμων
Σχεδιασμός Επιχειρηματικών Πόρων (ERP)
Στατιστικός Έλεγχος Διεργασίας / Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Προϊόντος

Τα δύο τελευταία εξάμηνα είναι αφιερωμένα στην εκπόνηση της μεταπτυχιακής διατριβής.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να παραλάβουν την αίτηση εισαγωγής στο Π.Μ.Σ. από την ιστοσελίδα http://www.food.teithe.gr  και να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων, από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα οδηγό σπουδών. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΑΤΕΙΘ στο τηλέφωνο 2310-791369.

Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων θα δέχεται τις αιτήσεις των υποψηφίων από τις 20 Μαΐου έως τις 20 Ιουνίου 2012.

Αίτηση Εισαγωγής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών

Οδηγός Σπουδών Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών

Παρεχόμενες Υπηρεσίες προς Τρίτους

Το Βιομηχανικό Εργαστήριο και το Κεντρικό Ερευνητικό Εργαστήριο(Εργαστήριο Μελέτης Φυσικών και Χημικών Παραμέτρων Τροφίμων) του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΑΤΕΙΘ είναι σε θέση να παρέχουν υπηρεσίες προς τρίτους που καλύπτουν όλο το φάσμα του κλάδου της βιομηχανίας τροφίμων και αφορούν όχι μόνο τη μεταποίηση και τον έλεγχο των τροφίμων αλλά και οργανωτικά και λειτουργικά θέματα των μονάδων παραγωγής τροφίμων όπως είναι: μελέτη οργάνωσης και ελέγχου της παραγωγής, μελέτη και εγκατάσταση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας κλπ .

Αναλυτικότερα, οι προσφερόμενες υπηρεσίες είναι οι ακόλουθες:

  • Ανάπτυξη νέων προϊόντων ή βελτίωση ήδη υπαρχόντων ανάλογα με τις προδιαγραφές και τους στόχους των υποψηφίων πελατών.
  • Ανάπτυξη νέων διεργασιών μεταποίησης προϊόντων τροφίμων ή βελτίωση- τροποποίηση ήδη υπαρχόντων σύμφωνα με τις προτάσεις των ενδιαφερομένων πελατών.
  • Εξέταση φυσικών και λειτουργικών παραμέτρων προϊόντων τροφίμων με σκοπό τη διερεύνηση της καταλληλότητας τους για νέες χρήσεις.
  • Χημική ανάλυση των κύριων και δευτερευόντων συστατικών των τροφίμων με σκοπό τη πιστοποίηση τους για το αν βρίσκονται εντός συγκεκριμένων ορίων των προδιαγραφών που διέπονται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
  • Εξειδικευμένες χημικές αναλύσεις ιχνοστοιχείων, επιμολυντών ουσιών (φυτοφάρμακα, PCBs κλπ)
  • Μικροβιολογικές αναλύσεις τροφίμων για να διαπιστωθεί αν η υγιεινή τους κατάσταση πληρεί τις προδιαγραφές της Κοινοτικής νομοθεσίας.
  • Οργανοληπτικές εξετάσεις προϊόντων με τη βοήθεια εκπαιδευμένων δοκιμαστών με τη χρήση διεθνώς παραδεκτών μεθόδων και αποτίμηση των αποτελεσμάτων με τη χρήση υψηλού επιπέδου αξιοπιστίας στατιστικών μεθόδων.
  • Μελέτες οργάνωσης της παραγωγικής διαδικασίας σε νέες βιομηχανικές μονάδες ή γραμμές παραγωγής τροφίμων ή βελτίωση της απόδοσης ήδη υπαρχόντων.
  • Μελέτες και εφαρμογές συστημάτων διασφάλισης ποιότητας σε βιομηχανικές μονάδες παραγωγής τροφίμων που αφορούν κυρίως την ασφάλεια και την υγιεινή κατάσταση των παραγομένων προϊόντων όπως το σύστημα GMP (Good Manufacturing Practice) και το σύστημα HACCP(Hazard Analysis-Critical Control Points) και οργάνωση των ανάλογων εργαστηρίων που απαιτούνται στις μονάδες αυτές.
  • Εκπαίδευση στελεχών μονάδων παραγωγής τροφίμων στην εφαρμογή μεθόδων που αναφέρονται στο Στατιστικό Έλεγχο της Παραγωγικής Διαδικασίας (Statistical Process Control) και στο Στατιστικό Ποιοτικό Έλεγχο (Statistical Quality Control).

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

  •   Όλες οι μέθοδοι και τεχνικές που εφαρμόζονται στο Εργαστήριο είναι αυτές που ορίζονται από τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελούν επίσημα θεσμοθετημένες μέθοδοι της για κάθε είδους ανάλυση, μέτρηση και χαρακτηρισμό.
  • Οι μελέτες που συντάσσονται επίσης λαμβάνουν υπ' όψη τους τη σχετική Ευρωπαϊκή νομοθεσία και κανονισμούς.
  • Αμφότερα τα όργανα και τα υλικά που χρησιμοποιούνται ικανοποιούν τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
  • Οι χρόνοι παράδοσης των αποτελεσμάτων εξαρτώνται από τη φύση των παρεχομένων υπηρεσιών και ως εκ τούτου αποτελούν αντικείμενο συμφωνίας μεταξύ των υποψηφίων πελατών και των αρμοδίων οργάνων του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων και αναφέρονται ρητώς στη σχετική σύμβαση ανάθεσης του έργου.
  • Η συγκεκριμένη μεθοδολογία εκτέλεσης ενός έργου που χρησιμοποιείται είναι αυτή που καθορίζεται από τα διεθνή πρότυπα και ιδιαίτερα από το σύστημα ISO 9000.Τα χρησιμοποιούμενα όργανα ρυθμίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα με πιστοποιημένα όργανα ελέγχου (master control instruments) και τηρούνται σχετικά αρχεία.
  • Τα μέλη του Ε.Π, Ε.Ε.Π. και Ε.Τ.Π. που αναλαμβάνουν οποιαδήποτε υποχρέωση παροχής υπηρεσιών έχουν όλη τη σχετική ευθύνη που προβλέπεται από τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και των εκάστοτε ισχυόντων σχετικών νόμων και διαταγμάτων.
  • Οι αναλαμβάνοντες την εκτέλεση του έργου δηλώνουν στη σύμβαση που υπογράφουν με τους πελάτες ότι θα το φέρουν σε πέρας σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης και τους όρους της σύμβασης αυτής. Ο επιβλέπων επιστημονικός υπεύθυνος του έργου έχει υποχρέωση να βεβαιώσει για τη καλή εκτέλεση του έργου.
  • Σε περίπτωση που το εκτελεσθέν έργο καταλήξει σε οποιαδήποτε μορφής εμπορική εκμετάλλευση, τα κέρδη που προκύπτουν περιέχονται κατά 50% στο χρηματοδότη και κατά 50% στο ΑΤΕΙΘ και την ομάδα που διεξήγαγε την εργασία. Η κατανομή των κερδών μεταξύ του ΑΤΕΙΘ και της ομάδας γίνεται σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της Υπουργικής Απόφασης του ΥΠΕΠΘ, Αριθ.Ε5/1629/1986.
  • Σε περίπτωση που οι πελάτες εκφράσουν παράπονα σχετικά με τη ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών ή την αθέτηση υποχρεώσεων που απορρέουν από τους όρους της υπογραφείσας σχετικής σύμβασης, αρμόδιο όργανο για την εξέταση των παραπόνων τους είναι η Επιτροπή Ερευνών του ΑΤΕΙΘ η οποία υποχρεούται να γνωμοδοτήσει για το βάσιμο ή όχι των παραπόνων και να αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι στη συγκεκριμένη περίπτωση έχοντας και την αναλογη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του ΤΕΙΘ.
  • Οι εργαζόμενοι στη παροχή υπηρεσιών έχουν υποχρέωση εφ' όσον αποτελούν μέλη ομάδας εκτέλεσης του έργου να συνεργάζονται στενά με τον επιβλέποντα το έργο να ακολουθούν τις οδηγίες του και να είναι σε θέση να παρέχουν πλήρη στοιχεία για το τμήμα του έργου που έχουν αναλάβει να διεκπεραιώσουν όποτε τους ζητηθεί. Θα πρέπει να φέρουν σε πέρας την αναληφθείσα απ'αυτούς εργασία μέσα στα πλαίσια του χρονοδιαγράμματος που έχει συμφωνηθεί με το πελάτη και να είναι σε θέση να εγγυηθούν για τη ποιότητα του εκτελεσθέντος απ' αυτούς έργου ότι πληροί τις προδιαγραφές και όρους της υπογραφείσας σύμβασης ανάθεσης του έργου απ' αυτούς.
  • Οι χώροι εργασίας του Βιομηχανικού Εργαστηρίου είναι εφοδιασμένοι με σύστημα πυρασφάλειας και τα μηχανήματα που βρίσκονται σ' αυτό είναι εφοδιασμένα με συστήματα προστασίας για τους εργαζόμενους μ' αυτά. Υπάρχουν μέσα παροχής πρώτων βοηθειών στους χώρους του και επίσης υπάρχει πλήρως επανδρωμένο ιατρείο στους χώρους του ΤΕΙΘ που είναι σε θέση να εξυπηρετήσει αν παραστεί ανάγκη και τους εργαζόμενους στους χώρους του Βιομηχανικού Εργαστηρίου. Υπάρχει διαρκής επίβλεψη στη τήρηση των κανόνων υγιεινής στους χώρους του Εργαστηρίου και διαρκείς έλεγχοι τόσο χημικοί όσο και μικροβιολογικοί της καταλληλότητας του χρησιμοποιούμενου νερού. Τα παραγόμενα κατά τη λειτουργία του Εργαστηρίου απόβλητα αποστέλλονται στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του ΑΤΕΙΘ.
  • Σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική των Ερευνητικών Κέντρων και των Κέντρων Παροχής Υπηρεσιών τηρείται εχεμύθεια για θέματα που αφορούν ευρεσιτεχνίες- ερευνητικά προγράμματα και λοιπές νόμιμες ενέργειες και δραστηριότητες του Βιομηχανικού Εργαστηρίου. Εφ' όσον ζητηθεί από το πελάτη και συμφωνηθεί από το προσωπικό του Εργαστηρίου τότε συμπεριλαμβάνεται στη σύμβαση παροχης υπηρεσιών που θα συνταχθεί μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών και ο όρος τήρησης του επιχειρηματικού απορρήτου.
  • Οι προμήθειες αναλωσίμων, ή μη, υλικών, οργάνων, μηχανημάτων, επίπλων και σκευών, εργαστηριακού εξοπλισμού και βιβλίων και εκτέλεση εργασιών μέσω υπεργολαβικής ανάθεσης σε τρίτους, οποιουδήποτε είδους που είναι αναγκαίες για τη εκτέλεση του έργου , όπως αυτές προβλέπονται στον αντίστοιχο προϋπολογισμό της υπογραφείσας σύμβασης παροχής υπηρεσιών πραγματοποιούνται μετά από εντολή του Επιστημονικού υπεύθυνου του έργου με μέριμνα και ευθύνη του προσωπικού της Γραμματείας της Επιτροπής Ερευνών του ΑΤΕΙΘ και με τυχόν επικουρία των ειδικών υπηρεσιών του Ιδρύματος.
  • Η διαχείριση των υλικών είναι ευθύνη του προσωπικού του Εργαστηρίου που έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου. Τα μη αναλώσιμα υλικά, κάθε είδους των οποίων η προμήθεια πραγματοποιείται για τις ανάγκες εκτέλεσης του έργου διατίθενται σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Ερευνών μετά το πέρας του έργου αυτού και ανάλογα με τις συμβατικές δεσμεύσεις. Τα υλικά αυτά καταγράφονται από το προσωπικό του Εργαστηρίου και αντίγραφο του καταλόγου αποστέλλεται στη Γραμματεία της Επιτροπής Ερευνών.

Διεθνείς Συνεργασίες

Διεθνή Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που συνεργάζεται το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Socrates - Erasmus) στους τομείς Ανταλλαγή Φοιτητών, Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Καθηγητών, Εντατικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα κτλ.

1. UNIVERSITEIT GENT BELGIUM
http://www.rug.ac.be/dib/
Contact person: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. '; document.write(''); document.write(addy_text58452); document.write('<\/a>'); //-->\n This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

2. HAME POLYTECHNIC FINLAND
http://www.hamk.fi
Contact person: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. '; document.write(''); document.write(addy_text90053); document.write('<\/a>'); //-->\n This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

3. ECOLE SUPERIEURE D' AGRICULTURE D' ANGERS- FESIA FRANCE
Contact person: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. '; document.write('
'); document.write(addy_text89831); document.write('<\/a>'); //-->\n This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

4. UNIVERSITE DE BOURGOGNE FRANCE
Contact person: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. '; document.write('
'); document.write(addy_text27176); document.write('<\/a>'); //-->\n This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

5. ESTABLISSEMENT NATIONAL D' ENSEIGNEMENT SUPERIEUR AGRONOMIQUE DE DIJON FRANCE
Contact person : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. '; document.write('
'); document.write(addy_text37005); document.write('<\/a>'); //-->\n This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

6. FACHONSCHULE LIPPE-UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES GERMANY
Contact person: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. '; document.write('
'); document.write(addy_text67607); document.write('<\/a>'); //-->\n This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

7. HAS DEN BOSCH UNIVERSITY OF PROFESSIONAL EDUCATION HOLLAND
Contact person: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. '; document.write('
'); document.write(addy_text31676); document.write('<\/a>'); //-->\n This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

8. UNIVERSITA DEGLI STUDI DI MILANO ITALY
Contact person: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. '; document.write('
'); document.write(addy_text24898); document.write('<\/a>'); //-->\n This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

9. UNIVERSIDADE DU ALGRAVE PORTUGAL
http://www.ualg.pt
Contact person: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. '; document.write(''); document.write(addy_text60203); document.write('<\/a>'); //-->\n This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

10. SLOVAK AGRICULTURAL UNIVERSITY IN NITRA SLOVAK REPUBLIC
Contact person: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. '; document.write('
'); document.write(addy_text78041); document.write('<\/a>'); //-->\n This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

11. ULUDAG UNIVERSITY IN BURSA TURKEY
Contact person: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. '; document.write('
'); document.write(addy_text54697); document.write('<\/a>'); //-->\n This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Το τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων συνεργάζεται και με βιομηχανίες τροφίμων, ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια στην Ευρώπη (Ηνωμένο βασίλειο, Ολλανδία, Γαλλία, Πορτογαλία κτλ) όπου οι φοιτητές του τμήματος κάνουν την πρακτική τους άσκηση.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη του τμήματος για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα κα Χρυσάνθη Λιόλιου στο τηλέφωνο 2310791366 ή στο email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. '; document.write(''); document.write(addy_text46030); document.write('<\/a>'); //-->\n This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή με τον κο Στέλιο Ραφαηλίδη επιστημονικό υπεύθυνο στο τηλέφωνο 2310791371/376 ή στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. '; document.write(''); document.write(addy_text16848); document.write('<\/a>'); //-->\n This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ερευνητική δραστηριότητα

Το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων δραστηριοποιείται ερευνητικά σε διάφορους τομείς της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων όπως:

•  Μελέτη φυσικοχημικών χαρακτηριστικών όξινων γαλακτοκομικών προϊόντων

•  Μελέτη της δράσης φυσικών αντιοξειδωτικών στο ελαιόλαδο

•  Φυσικοχημεία γαλακτωμάτων πρωτεϊνών

•  Προβιωτικά βακτήρια

•  Θερμή εξώθηση βιοδιασπώμενων υλικών συσκευασίας

•  Φυσικοχημεία του αμύλου

•  Εφαρμογή εξελιγμένων ρεολογικών τεχνικών στη μελέτη της δομής διαφόρων τροφίμων

•  Μελέτη ρεολογικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών ανακατεργασμένων τυριών και διαφόρων αλοιφών

•  Εφαρμογή προωθημένων στατιστικών τεχνικών στην οργανοληπτική εξέταση των τροφίμων

•  Μελέτη φυσικοχημικών και βιοχημικών χαρακτηριστικών προϊόντων αλιευμάτων

•  Εφαρμογή υπολογιστικών μεθόδων στη Μηχανική Τροφίμων

Ανακοινώσεις

Σύνδεση Γραμματείας



Free business joomla templates