ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΧΟΛΗ ΤΕΤΡΟ-Δ
ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS
Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη- Χρυσάνθη Λιόλιου
Κριτήρια επιλογής των φοιτητών για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Erasmus (Πρακτική Άσκηση , Πτυχιακή Εργασία)
1. Κάθε φοιτητής μπορεί να εκπονήσει πτυχιακή εργασία μέσω του προγράμματος Erasmus μετά το πέρας του ΣΤ' εξαμήνου και εφόσον έχει παρακολουθήσει με επιτυχία 31 επί συνόλου 39 μαθημάτων με εξαίρεση τα προαιρετικά μαθήματα Εφαρμογές Πληροφορικής στην Τεχνολογία Τροφίμων και Σύνταξη Τεχνικών Εκθέσεων.
2. Κάθε φοιτητής μπορεί να κάνει την πρακτική άσκηση μέσω του προγράμματος Erasmus μετά το τέλος του Ζ’ εξαμήνου με την προϋπόθεση ότι έχει παρακολουθήσει επιτυχώς 26 μαθήματα συμπεριλαμβανομένων τα υποχρεωτικά όλων των μαθημάτων ειδικότητας (Τεχνολογίες - Ποιοτικοί Έλεγχοι, Συσκευασία Τροφίμων και Προστασία Περιβάλλοντος και Αξιοποίηση Υποπροϊόντων).
3. Απαιτείται η καλή γνώση της ξένης γλώσσας που αποδεικνύεται με πιστοποιητικό γλωσσομάθειας επίπεδο Advanced. Επίσης ο φοιτητής θα πρέπει να έχει παρακολουθήσει επιτυχώς και το μάθημα Τεχνικά Αγγλικά.
4. Θα ληφθεί υπόψη η συνολική ακαδημαϊκή επίδοση του φοιτητή.
5. Ο ενδιαφερόμενος φοιτητής θα πρέπει να αιτιολογήσει γραπτώς τους όρους ή τα κίνητρα συμμετοχής του στο πρόγραμμα Erasmus.
Κριτήρια επιλογής των φοιτητών για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Erasmus για παρακολούθηση μαθημάτων σε συνεργαζόμενα ιδρύματα του εξωτερικού
Θα ληφθούν υπόψη
1. Η συνολική ακαδημαϊκή επίδοση του φοιτητή (μέσος όρος βαθμολογίας).
2. Η ειδικότερη ακαδημαϊκή επίδοση σε μαθήματα με αντικείμενο σχετικό προς το αντικείμενο σπουδών στο ίδρυμα υποδοχής.
3. Η καλή γνώση της ξένης γλώσσας στην οποία θα γίνουν τα μαθήματα στο Ίδρυμα υποδοχής(πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, η επίδοση στα μαθήματα ξένης γλώσσας του τμήματος).
4. Θα προηγηθούν οι φοιτητές που φοιτούν σε μεγαλύτερο εξάμηνο σπουδών.
5. Η γραπτή αιτιολόγηση του φοιτητή εξηγώντας τους λόγους ή κίνητρα συμμετοχής του στο πρόγραμμα.
6. Η συνέντευξη με τον αρμόδιο υπεύθυνο.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
«ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»
Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΑΤΕΙΘ προσκαλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν υποψηφιότητα για εισαγωγή, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας (Υπουργική Απόφαση 90352/Ε5(ΦΕΚ 1906/7-9- 2009) Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.), με τίτλο «Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας και Οργάνωσης Παραγωγής στη Βιομηχανία Τροφίμων», το οποίο οδηγεί σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) (Master of Science in Quality Management and Production Organization Systems for the Food Industry).
Το συγκεκριμένο Π.Μ.Σ. λειτουργεί, με επιτυχία, για τρίτη συνεχή ακαδημαϊκή χρονιά και είναι το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα.
Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Τεχνολογίας Τροφίμων, Χημείας, Γεωπονίας (κατεύθυνσης Τεχνολογίας Τροφίμων), Χημικής Μηχανικής, Κτηνιατρικής, καθώς και άλλων σχετικών με τα τρόφιμα επιστημονικών κλάδων Πανεπιστημίων/ΤΕΙ της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, όπως επίσης και τελειόφοιτοι των
Τμημάτων αυτών που κατά την εγγραφή τους θα προσκομίσουν το σχετικό πτυχίο ή βεβαίωση ολοκλήρωσης των σπουδών.
Στο Π.Μ.Σ. η χρονική διάρκεια σπουδών είναι τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα και υπάρχουν δίδακτρα ύψους 800 ευρώ/εξάμηνο.
Τα δύο πρώτα εξάμηνα περιλαμβάνουν διδασκαλία θεωρητικών και εργαστηριακών
μαθημάτων που είναι :
Α Εξάμηνο
Προχωρημένη Στατιστική Επιστήμης Τροφίμων
Ορθή Εργαστηριακή Πρακτική (GLP)
Σχεδιασμός & Οργάνωση Συστημάτων Παραγωγής
Προχωρημένες Μέθοδοι Εξέτασης των Τροφίμων
Εργαστηριακές Ασκήσεις Ενόργανης Ανάλυσης Τροφίμων
Β Εξάμηνο
Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας [ISO 9001, ISO 22000 (GMP/GHP/ HACCP)]
Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ISO 14001)
Νομοθεσία Τροφίμων
Σχεδιασμός Επιχειρηματικών Πόρων (ERP)
Στατιστικός Έλεγχος Διεργασίας / Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Προϊόντος
Τα δύο τελευταία εξάμηνα είναι αφιερωμένα στην εκπόνηση της μεταπτυχιακής διατριβής.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να παραλάβουν την αίτηση εισαγωγής στο Π.Μ.Σ. από την ιστοσελίδα http://www.food.teithe.gr και να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων, από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα οδηγό σπουδών. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΑΤΕΙΘ στο τηλέφωνο 2310-791369.
Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων θα δέχεται τις αιτήσεις των υποψηφίων από τις 20 Μαΐου έως τις 20 Ιουνίου 2012.
Το Βιομηχανικό Εργαστήριο και το Κεντρικό Ερευνητικό Εργαστήριο(Εργαστήριο Μελέτης Φυσικών και Χημικών Παραμέτρων Τροφίμων) του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΑΤΕΙΘ είναι σε θέση να παρέχουν υπηρεσίες προς τρίτους που καλύπτουν όλο το φάσμα του κλάδου της βιομηχανίας τροφίμων και αφορούν όχι μόνο τη μεταποίηση και τον έλεγχο των τροφίμων αλλά και οργανωτικά και λειτουργικά θέματα των μονάδων παραγωγής τροφίμων όπως είναι: μελέτη οργάνωσης και ελέγχου της παραγωγής, μελέτη και εγκατάσταση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας κλπ .
Αναλυτικότερα, οι προσφερόμενες υπηρεσίες είναι οι ακόλουθες:
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Διεθνή Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που συνεργάζεται το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Socrates - Erasmus) στους τομείς Ανταλλαγή Φοιτητών, Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Καθηγητών, Εντατικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα κτλ.
1. UNIVERSITEIT GENT BELGIUM
http://www.rug.ac.be/dib/
Contact person:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
';
document.write('');
document.write(addy_text31180);
document.write('<\/a>');
//-->\n Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
2. HAME POLYTECHNIC FINLAND
http://www.hamk.fi
Contact person:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
';
document.write('');
document.write(addy_text86253);
document.write('<\/a>');
//-->\n Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
3. ECOLE SUPERIEURE D' AGRICULTURE D' ANGERS- FESIA FRANCE
Contact person:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
';
document.write('');
document.write(addy_text88085);
document.write('<\/a>');
//-->\n Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
4. UNIVERSITE DE BOURGOGNE FRANCE
Contact person:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
';
document.write('');
document.write(addy_text21458);
document.write('<\/a>');
//-->\n Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
5. ESTABLISSEMENT NATIONAL D' ENSEIGNEMENT SUPERIEUR AGRONOMIQUE DE DIJON FRANCE
Contact person :
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
';
document.write('');
document.write(addy_text69206);
document.write('<\/a>');
//-->\n Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
6. FACHONSCHULE LIPPE-UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES GERMANY
Contact person:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
';
document.write('');
document.write(addy_text26793);
document.write('<\/a>');
//-->\n Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
7. HAS DEN BOSCH UNIVERSITY OF PROFESSIONAL EDUCATION HOLLAND
Contact person:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
';
document.write('');
document.write(addy_text35440);
document.write('<\/a>');
//-->\n Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
8. UNIVERSITA DEGLI STUDI DI MILANO ITALY
Contact person:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
';
document.write('');
document.write(addy_text14387);
document.write('<\/a>');
//-->\n Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
9. UNIVERSIDADE DU ALGRAVE PORTUGAL
http://www.ualg.pt
Contact person:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
';
document.write('');
document.write(addy_text30999);
document.write('<\/a>');
//-->\n Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
10. SLOVAK AGRICULTURAL UNIVERSITY IN NITRA SLOVAK REPUBLIC
Contact person:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
';
document.write('');
document.write(addy_text25566);
document.write('<\/a>');
//-->\n Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
11. ULUDAG UNIVERSITY IN BURSA TURKEY
Contact person:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
';
document.write('');
document.write(addy_text17104);
document.write('<\/a>');
//-->\n Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
Το τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων συνεργάζεται και με βιομηχανίες τροφίμων, ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια στην Ευρώπη (Ηνωμένο βασίλειο, Ολλανδία, Γαλλία, Πορτογαλία κτλ) όπου οι φοιτητές του τμήματος κάνουν την πρακτική τους άσκηση.
Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη του τμήματος για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα κα Χρυσάνθη Λιόλιου στο τηλέφωνο 2310791366 ή στο email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. '; document.write(''); document.write(addy_text22726); document.write('<\/a>'); //-->\n Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. ή με τον κο Στέλιο Ραφαηλίδη επιστημονικό υπεύθυνο στο τηλέφωνο 2310791371/376 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. '; document.write(''); document.write(addy_text56397); document.write('<\/a>'); //-->\n Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
Το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων δραστηριοποιείται ερευνητικά σε διάφορους τομείς της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων όπως:
• Μελέτη φυσικοχημικών χαρακτηριστικών όξινων γαλακτοκομικών προϊόντων
• Μελέτη της δράσης φυσικών αντιοξειδωτικών στο ελαιόλαδο
• Φυσικοχημεία γαλακτωμάτων πρωτεϊνών
• Προβιωτικά βακτήρια
• Θερμή εξώθηση βιοδιασπώμενων υλικών συσκευασίας
• Φυσικοχημεία του αμύλου
• Εφαρμογή εξελιγμένων ρεολογικών τεχνικών στη μελέτη της δομής διαφόρων τροφίμων
• Μελέτη ρεολογικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών ανακατεργασμένων τυριών και διαφόρων αλοιφών
• Εφαρμογή προωθημένων στατιστικών τεχνικών στην οργανοληπτική εξέταση των τροφίμων
• Μελέτη φυσικοχημικών και βιοχημικών χαρακτηριστικών προϊόντων αλιευμάτων
• Εφαρμογή υπολογιστικών μεθόδων στη Μηχανική Τροφίμων